Sæt dig på kunsten i Generationernes Hus

Et meget stort kunstværk udformet i træ bliver en del af inventaret i Generationernes Hus på Aarhus Ø. Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe værket, som vil kunne bruges og ses af alle i huset.

Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe et kunstværk, som bliver integreret i byggeriet Generationernes Hus på Aarhus Ø.

Det store kunstværk bliver udført i forskellige træsorter og en del af værket bliver en tribune, hvor beboere, brugere og besøgende kan opholde sig. Kunstværket føres op gennem husets åbne etager, og vil kunne ses på etagerne.

Kunstværket vil blive et naturligt mødested i det område, der har direkte adgang udefra også kaldet byfælleden.

Byfælleden bliver tilgængelig for husets beboere og brugere og alle århusianere og gæster. I byfælleden finder man for eksempel også café, multihal, værksteder og vaskeri.

Jesper Rasmussen vandt i konkurrence med to andre kunstnere, og konkurrencen er gennemført i samarbejde med Statens Kunstfond.

I løbet af de kommende måneder begynder byggeriet af Generationernes Hus på Aarhus Ø, som skal stå færdigt i 2020. Kunstneren skal samarbejde med bygherrerne, totalentreprenøren JFP og arkitekterne KPF Arkitekter og RUM om realiseringen af kunstværket.

Yderligere informationer

Billedkunstner Jesper Rasmussen
Jesper Rasmussen bor i Aarhus, er billedkunstner og tidligere rektor for Det Jyske Kunstakademi. Han arbejder med skulptur, installation og fotografi. Han var fra 1986-91 en del af kunstnergruppen Solkorset, som man i løbet af sommeren kunnet se genforenet i udstillingen Opløsningstid i Kunsthal Aarhus. Siden 1981 har han udgivet Kunsttidsskriftet Pist Protta sammen med Åse Eg Jørgensen og Jesper Fabricius.

Generationernes Hus

Huset til alle generationer skal stå færdigt i 2020 og vil indeholde: Daginstitution til 150 børn, 40 ungdomsboliger, 40 familieboliger, 24 boliger til voksne med handikap, 100 ældreboliger og 100 plejeboliger.

Bygherrerne er Aarhus Kommune ved magistratsafdelingerne Børn og Unge, Sociale Forhold og Beskæftigelse og Sundhed og Omsorg samt Brabrand Boligforening