Nu flytter de første ind i Generationernes Hus

Det bliver et helt unikt hus med fællesskab og samvær øverst på dagsordenen, hvor alle har mulighed for at give deres besyv med og sætte deres præg på det nyskabende hus.

Huset rummer bl.a. multisal, café, bibliotek, daginstitution, orangeri, fitnessrum og meget mere. Det er et samarbejde mellem Brabrand Boligforening og tre magistratsafdelinger i Aarhus Kommune: Sundhed og Omsorg, Børn og Unge og Sociale forhold og Beskæftigelse.

”Som chef for Generationernes Hus er det er stor dag, når de første beboere flytter ind i huset. Det er startskuddet på et helt enestående og spændende bolig- og velfærdsprojekt, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har søsat. Husets beboere, naboer, gæster og medarbejdere skal samarbejde om at skabe et hus, der understøtter fællesskaber på tværs af generationer og livssituationer. Generationernes Hus skal med tiden bidrage til udviklingen af bymiljøet på Aarhus Ø ved at være et sted, hvor man mødes til en kop kaffe i caféen, et aftenskolekursus i konferencelokalerne eller bevægelse i multisalen. Der er uendeligt mange muligheder, som vi begynder udforskningen af nu.”

Citat: Allan Tambo Christiansen, chef, Generationernes Hus

"I Brabrand Boligforening har vi glædet os rigtig meget til denne dag, hvor vi kan byde de første beboere velkommen i Generationernes Hus. Sammen med Aarhus Kommune har vi gjort vores absolut bedste for, at huset skal være meget mere end blot et sted at bo. Her har man som beboer og bruger mulighed for at være aktiv medspiller i et større fællesskab på tværs af generationer – det eneste, man som beboer skal gøre, er at tage del i dette fællesskab og husets mange aktiviteter. Det er vores håb, at alle, der flytter ind i huset, har lyst til at bidrage til det helt unikke fællesskab, som huset og hele konceptet omkring Generationernes Hus tilbyder.”

Citat: Keld Laursen, adm. Direktør, Brabrand Boligforening.