Ældreboligerne i Generationernes Hus skal du visiteres til. Det er Aarhus Kommune, som tildeler boligerne via Boligtildelingsteamet i Sundhed og Omsorgslinjen.

I Generationernes Hus har vi 100 ældreboliger. Enkelte af dem kan I søge som ægtepar. Boligerne er handicapvenligt indrettet.

Boformer

I Generationernes Hus kan du vælge imellem to boformer med forskellige typer og vægtning af fællesskab. Nogen vil gerne deles om køkken og stue, mens andre helst vil have deres eget.   

Når du vælger en bolig i Generationernes Hus, kan du vælge boliger med forskellig størrelse og mere eller mindre fællesskab. Størrelse på boligen afhænger af dit valg af boligform.

Uanset boligform, så er alle boliger private uden nogen form for gennemgang for husets øvrige beboere.

I bofællesskabet har du, ud over din private bolig, et fællesområde til deling med de øvrige beboere i bofællesskabet. Fællesområdet består af opholdsrum og køkken. Det er i fællesområdet, at det sociale liv og fællesskab kan tage form. 

I naboskaberne er arealet til fællesrum beskåret til fordel for større boliger. I naboskabet deler du blot en gang med de øvrige beboere i naboskabet. Der er ellers ingen delte fællesarealer i tilknytning til ens bolig - kun dem, som huset i øvrigt byder på, og som er åbne for alle i huset. 

At bo i naboskab og bofællesskab sætter forskellige krav til dig som beboer. Fællesskabet kan kun opstå, hvis beboerne ønsker at deltage. Det er derfor vigtigt, når du skriver dig op, at du tager stilling til, om du ønsker at bo i naboskab eller bofællesskab med husets øvrige beboere.

Uanset boligform, så er alle boliger private uden nogen form for gennemgang for husets øvrige beboere. 

Boligen er mellem 54-70 kvm. I bofællesskaberne kan du komme ind i din egen bolig via en fælles hoveddør til en fælles entré. Din private bolig består af entré, soveværelse, bad/toilet, opholdsstue med køkkenniche og fransk altan.

Plantegning for bolig på 43 kvm.

Plantegning af ældrebolig i bofællesskab 43 m2

3D-illustration af ældrebolig i bofællesskab

 

Lejligheden er mellem 53-83 kvm. I naboskabet har du en fælles gang med de øvrige beboere i naboskabet. Gangen fører ind til din private bolig. Boligen består af entré, soveværelse, bad/toilet, opholdsstue med køkken og fransk altan.

Plantegning for bolig på 43 kvm.

Plantegning af ældrebolig i naboskab på 43 m2

3d-illustration af ældrebolig i naboskab på 43 m2

Plantegning for bolig på 64 kvm

Plantegning for bolig på 64 kvm

3d illustration af bolig på 64 kvm

Du skal søge en ældrebolig gennem Sundhed og Omsorgslinjen i Aarhus Kommune.