Gå til hovedindhold

Boformer

Som kommende beboer i en ældrebolig kan du vælge imellem to boformer med forskellige typer og vægtning af fællesskab: naboskab eller bofællesskab.

 • Læs op

Indhold

  Størrelsen på en ældrebolig afhænger af dit valg af boform.

  Fællesskabet kan kun opstå, hvis beboerne ønsker at deltage. Derfor er det en god idé at overveje, når du skriver dig op, om du ønsker at bo i naboskab eller i bofællesskab med husets øvrige beboere.

  Uanset boform er alle boliger private uden nogen form for gennemgang for husets øvrige beboere. Alle ældreboliger er desuden handicapvenligt indrettet. 

  Bofællesskab

  Boligen er mellem 54-70 kvm. I bofællesskaberne kan du komme ind i din egen bolig via en fælles hoveddør til en fælles entré. Din private bolig består af entré, soveværelse, bad/toilet, opholdsstue med køkkenniche og fransk altan. I bofællesskabet har du, ud over din private bolig, et fællesområde til deling med de øvrige beboere i bofællesskabet. Fællesområdet består af opholdsrum og køkken. Det er i fællesområdet, at det sociale liv og fællesskab kan tage form. 

  Plantegning for bolig på 43 kvm.

  Plantegning af ældrebolig i bofællesskab 43 m2

  3D-illustration af ældrebolig i bofællesskab

  Naboskab

  Lejligheden er mellem 53-83 kvm. I naboskabet har du en fælles gang med de øvrige beboere i naboskabet. Gangen fører ind til din private bolig. Boligen består af entré, soveværelse, bad/toilet, opholdsstue med køkken og fransk altan.

  Plantegning for bolig på 43 kvm.

  Plantegning af ældrebolig i naboskab på 43 m2

  3d-illustration af ældrebolig i naboskab på 43 m2

  Plantegning for bolig på 64 kvm

  Plantegning for bolig på 64 kvm

  3d illustration af bolig på 64 kvm

   

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023